פעילות המיחזור

מה אנחנו אוספים?

  • בקבוקי משקה מפלסטיק
    מיחזור מבקבוק לבקבוק: בקבוקי הפלסטיק העשויים PET נאספים, ממיונים ומועברים לחברת המיחזור Green PET Recycling בישראל. שם הם ממוחזרים חזרה לחומר גלם איכותי בעל אישור מגע עם מזון – Rpet.
  • בקבוקי משקה מזכוכית
    בקבוקי הזכוכית נאספים ומופרדים לפי צבע: בקבוקי הזכוכית השקופים מועברים לחברת פניציה לשימוש מחדש לייצור בקבוקים וצנצנות. בקבוקי הזכוכית הצבעוניים עוברים תהליך מיחזור דומה בחו"ל.
  • פחיות משקה מאלומיניום
    פחיות האלומיניום נאספות ומועברות למיחזור לטובת ייצור פחיות חדשות וכן לייצור מוצרי מתכת חדשים במגוון יישומים.

מאיפה אנחנו אוספים?

  • מכונות איסוף אוטומטיות
    מכונות האיסוף האוטומטיות ממוקמות במקומות ציבוריים בכל רחבי הארץ: מרכזי קניות, מוסדות חינוך ומרכזים עירוניים.
  • איסוף מרוכז מעסקים וממוסדות
    איסוף מנקודות בהן נצברת פסולת מרוכזת: מלונות, מפעלים, תחנות דלק, מסעדות ומפעלי מיון.
  • עבודה מול אספנים
    שיתוף פעולה עם אספנים רבים, גדולים וקטנים ברחבי הארץ, המתמחים באיסוף מיכלי משקה ברי פיקדון.
  • נקודות קנייה
    נקודות קנייה נגישות הפזורות ברחבי הארץ ומאפשרות הגעה עצמאית לקבלת כספי הפיקדון מיידית.

מכונות האיסוף האוטומטיות

מכונות האיסוף שלנו מיוצרות כולן אצל ספקים אירופאים מובילים. המכונות דוחסות את הבקבוקים והפחיות לצמצום הנפח ולשיפור לוגיסטיקת האיסוף וההובלה. תאגיד בק-בוק אחראי על תחזוקת המכונות ועל האיסוף התקופתי מהן.
כל המכונות מקושרות לחדרי בקרה מרכזיים בתפעול התאגיד לניטור תמידי של מצבן, איתור תקלות, ותיאום זמן ריקון המכונה. המכונות המתקדמות עומדות בסטנדרטים המקובלים בעידן תעשייה 4.0.

כסף קטן – תרומה גדולה
בכל מהמכונות ניתן לתרום את כספי הפיקדון לעמותות מגוונות העובדות איתנו לבחירת האזרח.

חוק הפקדון

חוק הפיקדון על מיכלי משקה או בשמו המקוצר – חוק הפיקדון, אושר בשנת 1999 ונכנס לתוקף בשנת 2001. החוק קובע כי מכלי משקה ימכרו בתוספת הפיקדון, ובהחזרת המכל הריק ייקבל הצרכן חזרה את הסכום. סכום הפיקדון המינימלי עומד על 30 אגורות למיכל, כאשר יצרנים או יבואנים, רשאים להגדילו.

בשנת 2010 תוקן החוק כך שחברות נוספות, ולא רק תאגיד המיחזור אל"ה, יהיו רשאיות לעסוק באיסוף בקבוקים. רוב צרכני המשקאות מחזירים את המיכלים הריקים עבור פיקדון לבתי העסק המוכרים משקאות, או לחברות איסוף, ואלה מעבירים אותם אל תאגידי המיחזור.

פיקדון גם על מיכלי משקה גדולים
באוקטובר 2020, השרה להגנת הסביבה החליטה להחיל בישראל חובת פיקדון גם על בקבוקי משקה גדולים, בנפח ליטר וחצי עד חמישה ליטרים, כולל. בכך הצטרפה ישראל לשורת מדינות שהחילו חובת פיקדון על כלל מיכלי המשקה.
מדצמבר 2021 על רשתות השיווק והמרכולים לקבל מיכלי משקה ריקים המסומנים כחייבים בפיקדון, ולהשיב את דמי הפיקדון במזומן. ההגבלה לאיסוף היא עד 50 מכלי משקה לאדם ביום.

נוהל שירותי פינוי מכלי משקה מבתי עסק